projecten

Het Heyerdahl College heeft als uitgangspunt alle leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op deelname aan de maatschappij. Het domein vrije tijd maakt hier een essentieel onderdeel van uit. Daarnaast is het Heyerdahl College ook een netwerkschool. Dit houdt in dat we als school midden in de maatschappij staan en ons verbinden met de wijk Lewenborg en de stad Groningen en omstreken. In samenwerking met onze netwerkpartners bieden wij onze leerlingen een aantal unieke projecten aan.

Campus Kluiverboom:

De Campus Kluiverboom is een samenweking met de Gemeente Groningen, het Werkman VMBO, het CSG en het Heyerdahl College. Wij creëren een plek waar de leerlingen uit jaar 1 en 2 mee kunnen doen aan verschillende workshops. Leerlingen kunnen hier hun talenten ontwikkelen en kennismaken met activiteiten waar ze anders misschien niet mee in aanraking zouden komen. 

 

Chill Op Stap:  

Uitgaan is voor veel jongeren een belangrijk onderdeel van hun leven. Jongeren gaan uit en hun ouders maken zich soms zorgen over hun veiligheid. Prettig en veilig uitgaan is echter te leren. Om ouders en leerlingen hierbij te ondersteunen is het project Prettig en Veilig Uitgaan #ChillOpStap (#COS) ontwikkeld. Dit project wordt in fase 2, leerjaar 4 aangeboden.

 

Move it!:  

Een aantal van onze leerlingen gaan samen met leerlingen van andere scholen de uitdaging aan in dit spetterende muzikaal dansproject, in samenwerking met Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Orkest. Leerlingen uit jaar 1 en 2 zullen meedoen met een dans- en een slagwerkgroep.

Op zaterdag 1 juni 2024 stralen ze op het podium van de Oosterpoort in Groningen.

Footer midden

Kluiverboom 1b

9732 KZ GRONINGEN

Footer rechts

T 050 321 05 25

E info.heyerdahlcollege@o2g2.nl